Kas talvel tasub autos kliimaseadet kasutada?

Kliimaseadme kasutamine autos talvel on küsimus, mis tekitab autojuhtides palju kahtlusi. Ühest küljest aitab kliimaseade soojendada salongi, kuid teisest küljest öeldakse, et selle kasutamine võib põhjustada süsteemi temperatuuri langust ja ebasoovitavaid tagajärgi.

See aitab kiirendada auto salongi soojendamise protsessi, eriti kui välistemperatuur on väga madal. Sellises olukorras võib kliimaseade toimida täiendava soojusallikana, mis külmematel päevadel kindlasti kasuks tuleb.

Konditsioneer töötab soojusvahetuse teel külma ja sooja õhu vahel; tänu õhusegistajale saame kliimaseadme abil samaaegselt soojendada ja kuivatada sõiduki siseruumi. See kiirendab akende aurustumisprotsessi ja aitab vältida uuesti haihtumist.
Lisaks sellele lülitatakse uuemate automudelite puhul kompressor automaatselt välja, kui siseruumi sihttemperatuur on saavutatud, ning seda teeb juhtimisseade. See takistab temperatuuri langust ja piirab soovimatuid tagajärgi.

Kokkuvõtteks toome välja mõned punktid, miks tasub meie arvates kasutada seda mitte ainult suvel:

  • kabiini kütmine võimaldab meil kuivatada sõiduki siseruumi, vältides seega udusust ja kiirendades aurustumisprotsessi,
  • kliimaseadme kasutamine takistab ventilatsioonisüsteemi hallitust,
  • kliimaseadme regulaarne kasutamine pikendab komponentide funktsionaalsust ja hoiab ära lekked.