Auto kliimaseadme hooldus – kui tihti tuleks kliimaseadet hooldada?

Auto kliimaseadme süsteem on oluline komponent, mis tagab soojusmugavuse sõiduki salongis. Selleks, et nautida selle tõhusat toimimist pikka aega, on siiski oluline meeles pidada regulaarset hooldust.

Kõigepealt ärge unustage vahetada salongi filtrit, mis vastutab salongiõhu puhastamise eest tolmust, õietolmust ja muudest lisanditest. Seda komponenti on soovitatav vahetada vähemalt kord aastas või iga 15 000 km järel. Autode puhul, mida kasutatakse karmides tingimustes, näiteks linnas või suure õhusaastega riikides, tuleks salongifiltrit vahetada sagedamini.

Külmutusaine

Teine oluline kliimaseadme komponent on külmutusaine, mida tasub täiendada vähemalt kord aastas või iga 20 000 km järel. Selle taset tuleks regulaarselt kontrollida, sest külmutusaine puudus võib põhjustada süsteemi jõudluse vähenemist ja kompressori kahjustumist.

Kliimaseadme hooldus peaks hõlmama ka kogu süsteemi lekete kontrollimist. Lekked võivad põhjustada külmaaine kadu, mis omakorda võib põhjustada süsteemi jõudluse vähenemist ja kompressori kahjustumist.

Kokkuvõte

Kliimaseadme hooldus on oluline, et hoida süsteemi tõrgeteta töö, vältida kliimaseadme kahjustusi ja rikkeid ning tagada soojusmugavus auto salongis. Süsteemi korrapärane hooldus, näiteks salongi filtri vahetamine, külmutusvedeliku täiendamine ja süsteemi lekete kontrollimine, aitab hoida süsteemi tõhusana ja tulemuslikuna pikema aja jooksul.